Er det mulig å få lån på dagen?

Få svar på søknad om lån på dagen

Å få vansker med å betale alle utgifter er noe alle kan oppleve. Det kan være snakk om uforutsette kostnader, nedgang i inntekt eller umiddelbare behov for reparasjon av bil. Uavhengig av årsaken kan det friste å få rask tilgang til noen ekstra tusenlapper. Mange lånetilbydere reklamerer for akkurat dette. Lån du får på dagen, kan virke som den ideelle løsning. Men før man søker om dette er det noen ting du bør være klar over.

Hva er lån på dagen?

Denne type lån er en form for forbrukslån. Dette betyr et lån hvor du ikke har stilt eiendel som pant til lånetilbyder. Forskjellen fra andre forbrukslån er at lånesummene er en del lavere. Derfor kalles denne type lån ofte smålån. Smålån har noen av de høyeste rentesatsene du kan få. En god del høyere enn andre forbrukslån. I tillegg betaler du som regel etableringsgebyr og termingebyr. Dette er med på å heve den effektive renten. Særlig på mindre summer.

Får jeg lånet samme dag som jeg søker?

Svaret på dette er ikke et enkelt ja eller nei. Ingen låntilbydere lover at du får utbetalt lånet samme dag. Begrepet «lån på dagen» viser til at du får svar på lånesøknaden din samme dag. 

Det er vanlig å regne med at det går 1 til 2 virkedager fra søknad er godkjent til lånet er på konto. Det betyr ikke at det er helt umulig få pengene samme dag. Godkjenning av lån før bankens betalingsfrister er over øker sjansen for dette.

Alle søknader må gjennom en kredittvurdering før godkjenning. Du er dermed ikke garantert å få lån selv om det er en mindre sum. Dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger vil dette være grunn for at søknad ikke blir godkjent.

Les også: https://e24.no/privatoekonomi/i/Vbg25J/naa-kan-dette-bli-forbudt

Hvordan søker jeg?

Først bør du orientere deg blant de mange lånetilbyderne som finnes. Hvilken effektiv rente du vil få kommer til å variere stort. Smålån er allerede dyre lån og det er ingen grunn til å velge dyrere smålån enn nødvendig. Du kan da gå inn på de ulike tilbyderne sine sider selv. Alternativt kan du gå inn på sider som sammenligner flere tilbydere for deg og heller få et lån som er billig uten sikkerhet. Da legger du inn ønsket lånesum og ser hvem som har det beste tilbudet.

Lånemegler

I tillegg finnes det lånemeglere. Dette er sider som har samarbeid med flere lånetilbydere. Da sender du inn en søknad som lånemegleren sender til de ulike aktørene. Når du får svar velger du det lånet som er best for deg. Ingen søknad er forpliktende. Det er når du har fått et tilbud du velger å akseptere eller ikke.

Søknadsprosess

De fleste lånetilbydere har samme søknadsprosess. Etter du har valgt tilbyder søker du via et enkelt skjema på nettet. Her fyller du blant annet inn kontaktinformasjon, personnummer og ønsket lånesum. Du fullfører søknaden med Bank-ID. På denne måten får bankene digital tilgang til den informasjonen de trenger for å gjøre en kredittvurdering. Det er dette som gir såpass raske svar på lånesøknadene.

Fra du har søkt går det fra noen minutter til ett døgn til du får svar. Dersom søknad er godkjent er det opp til deg om du vil akseptere eller ikke. Gjør gjerne en ekstra vurdering på om du har råd til å betale tilbake lån med renter.

Oppsummert 

Denne type raske lån kan være svært fristende i en presset hverdag. Vær forsiktig og ikke søk om denne type lån før du har sjekket andre alternativ. Andre type forbrukslån eller bruk av rentefri periode på kredittkort kan være bedre løsninger. Totalsummen kan bli lavere enn et smålån. Dersom smålån er det eneste alternativet bør du ikke søke om mer enn du må. Deretter er det viktig å betale lånet tilbake så raskt som du har mulighet til.

You may also like...