Er det mulig å få lån på dagen?

Av og til dukker det opp uforutsette utgifter, og en har rett og slett ikke midlene til å betale. Det kan være en regning som ble større enn ventet, eller plutselig behov for å reparere bilen. I noen tilfeller dukker det opp et godt tilbud på noe du vil kjøpe, men du er nødt til å slå til raskt. For andre kan det være et lån som er på grensen til å bli misligholdt. Uansett årsak vil flere oppleve et behov for rask tilgang til ekstra penger.

Hva er lån på dagen?

Et annet vanlig begrep for «forbrukslån på dagen» er smålån. Dette er lån uten sikkerhet som man kan få relativt raskt. Det er mange aktører som tilbyr denne type lån, og rentesats vil variere i stor grad. Generelt vil denne type lån ha høyere rente enn andre type lån. Dersom du vurderer søke om denne type lån er det anbefalt være varsom. Pass på at du undersøker nøye hva kostnadene blir.

Er det mulig få lån på dagen?

Selve begrepet kan være noe misvisende. Det er ikke noen garanti for at du faktisk vil få utbetalt lånet på dagen. I Norge krever finanstilsynet at bankene vurderer din kredittverdighet før du får godkjent lån. Långivere har dermed ikke lov å godkjenne eller betale ut lån før de har gjort en kredittvurdering.

Begrepet blir i dag ofte brukt av aktører som lover at du får svar på søknad innen 24 timer. Ingen aktører garanterer heller for at svar på søknad er positivt. Dette er avhengig av gjennomført kredittvurdering. Dersom du får søknad godkjent vil du som regel få lånet utbetalt raskere enn andre typer lån. Dette betyr derimot ikke nødvendigvis at du får lånet samme dag.

Hvordan får jeg utbetalt pengene raskt?

For å sørge for en så effektiv prosess som mulig benytter banker seg som regel av Bank-ID. Du må altså enten ha en kodebrikke eller Bank-ID på mobil.

Forutsatt at du får godkjent søknad er en strategi å søke tidlig på dagen. Dette øker sjansen for at banken rekker å gjøre nødvendige vurderinger og får utbetalt pengene til deg samme dag.

Oppsummering

Smålån kan være svært dyre. Det bør derfor ikke være første alternativ om man har behov for lån. Likevel ser man av og til at man må ha pengene raskere enn mer tradisjonelle metoder. Da kan dette være en god mulighet. Vær klar over at det ikke er sikkert du får pengene samme dag.

You may also like...