Alt om smålån på dagen

Det er ikke uvanlig at innholdet på kontoen ikke strekker til. Da kan neste lønningsdag føles litt for langt unna. Heldigvis finnes ofte løsninger som forhindrer at vi må ha tilgang til mer penger akkurat her og nå. Av og til derimot, er det nødvendig med rask tilgang til noen tusenlapper ekstra. Det er ikke alltid at alternativene da er så mange. Mange aktører reklamerer for at du kan få lån på dagen. Hva trenger du å vite før du vurderer dette?

Hva er smålån?

Smålån er et mye brukt begrep når vi snakker om lån som er reklamert på dagen. Dette er en form for forbrukslån, men der lånebeløpet er en del mindre. Lånene er som regel usikret. Det betyr at du ikke stiller med eiendel som pant for lånet. Dette medfører generelt både høyere rentesats og kortere nedbetalingstid. Ofte ser man at mindre lånebeløp har høyere rente. Smålån har ofte mye høyere rentesats enn annet forbrukslån. Denne type lån kan ha noe kortere søkeprosess enn andre.

Får jeg lånet samme dag som jeg søker?

Lån på dagen er noe misvisende. Noen kan selvsagt få lån utbetalt samme dag som de søker, men dette er ikke garantert. Ofte vil det gå 1-2 virkedager fra lånesøknad er godkjent til du får penger på konto. Dette er likevel en relativt rask prosess, men kan virke lenge ved forventninger om å få pengene i dag.

Det noen aktører derimot mener med at de gir lån samme dag, er at du får svar på søknaden din innen et døgn. Alle låntilbydere er pliktet til å gjennomføre en kredittvurdering før de godkjenner en lånesøknad. Det betyr at de vurderer om du faktisk har råd til lånet, inkludert renter. De bruker opplysninger om inntekt, tidligere lån og betalingsanmerkninger for å vurdere dette. Du er dermed ikke garantert å få godkjent søknad, selv på smålån.

Det er viktig å vite at betalingsanmerkninger ofte vil være en årsak til at en lånesøknad blir avvist. Dersom du vet at du har betalingsanmerkning vil det lønne seg å kvitte seg med denne. Dette gjør du ved å betale skyldig beløp. Da blir anmerkning strøket, og du står friere med lån og kreditt.

Hva trenger jeg å vite for å søke?

Du finner mange tilbydere når du søker på nettet. Det er lurt å undersøke flere for å finne de beste lånebetingelsene. Noen søkemotorer gjør denne jobben for deg. Når du søker krever de fleste at du bruker BankID. Dette gir en raskere og enklere søkeprosess. Pass på at du har all dokumentasjon i orden. Søker du tidlig om morgenen øker du sjansen for å få utbetalt pengene samme dag.

Vurderinger

Smålån av denne typen kan være fristende, spesielt om du kan få penger raskt inn på kontoen. Vurder nøye om du faktisk har behov for denne typen lån før du søker. Trenger du penger for å slå til på et godt tilbud, kan det raskt bli dyrt om rentekostnadene bygger seg opp. Pass på å ikke søke om mer penger enn du trenger. Lånet skal betales tilbake med renter. For større utgifter er det lurt å sjekke muligheten for andre billigere låneformer.
Før du aksepterer et lån bør du sette deg inn i betingelsene. Dette innebærer rente, gebyr og nedbetalingstid. Det kan være lett å bare se på rentesats, uten å vurdere hvilke gebyr du må betale i tillegg. Vit hvor mye lånet vil koste deg totalt. Vurder din egen fremtidige økonomi, og vær sikker på at du vil ha råd til nedbetalingene. Mislighold av lån kan bli enda dyrere, og i verste fall ende med betalingsanmerkning.

You may also like...